Welke voorzorgsmaatregelen kan een loodgieter in acht nemen tijdens de pandemie?

dooradmin

Welke voorzorgsmaatregelen kan een loodgieter in acht nemen tijdens de pandemie?

Welke voorzorgsmaatregelen kan een loodgieter in acht nemen tijdens de pandemie?

Deze pandemie heeft mij geleerd om thuis te blijven en van mijn huis en gezin te genieten. Maar helaas geld dat niet voor de loodgieter. Als je loodgieter bent, moet je soms toch thuis langs gaan om een probleem van jouw klanten op te lossen. Gelukkig zijn er voorzorgsmaatregelen die je in acht moet nemen, zodat je niet alleen jouw zelf tegen het virus beschermt, maar ook de mensen waar je naartoe gaat. Hier enkel tips hoe je dat kunt doen.

  1. Bel jouw klanten van tevoren.

Voordat je naar het huis van je klanten gaat is het verstandig om vooraf te bellen om te vragen of iemand in het huis symptomen van COVID-19 heeft vertoond of is blootgesteld aan het virus. Hoewel dit geen garantie is dat je zelf niet wordt blootgesteld, helpt het wel om jouw risico te verkleinen. Om het vertrouwen bij klanten te versterken, kan je deze werkwijze ook op jouw bedrijfswebsite plaatsen, zodat klanten vooraf weten hoe jij gedurende deze pandemie werkt.

  1. Houd sociale afstand

Sociale afstand nemen betekent dat je minstens 2 meter verwijderd blijft van mensen die niet bij je wonen. Hoewel loodgieters vriendelijk zijn, zijn ze meestal geen vriend of kamergenoot. Om sociale afstand te bewaren en het risico van verspreiding in de gemeenschap te minimaliseren, vragen om uitsluitende via afstand te communiceren. Een contactloze begroeting kan betekenen dat je belt na het parkeren en je vraagt de voordeur te ontgrendelen en aan de lijn te blijven om jou naar het gebied te leiden dat onderhoud nodig heeft.

  1. Zoveel als mogelijk telefonisch werken

Als loodgieter moet u proberen om zoveel als mogelijk telefonisch te werken. Heb je een klant die ene kraan wilt laten verwisselen? Probeer dan door middel van videobellen de klant de instructies te geven. Het begrijpelijk dat het niet altijd zal lukken, maar kleine sanitaire problemen moet je wel proberen om op deze manier op te lossen.

  1. Neem jouw mond-neusmasker mee en draag handschoenen

Het is een verplichting! Eenieder is verplicht een mond-neusmasker op te hebben. Wanneer je thuis bij iemand gaat, vraag dat ook van de klanten. Meld ze vooraf dat het een vereiste is, want de klant mag achteraf niet weigeren. Vergeet niet om jouw handschoenen te dragen, want je zult oppervlakten moeten aanraken.

  1. Handen regelmatig wassen

Was jouw handen vaker. Bij het uitvoeren van sanitaire werkzaamheden komen vuile handen en gereedschap met het territorium. Maar nu is het tijd om jouw was frequentie op te voeren. Het wordt aangeraden om vaak gedurende ten minste 20 seconden met water en zeep jouw handen te wassen, vooral na niezen, hoesten, snuiten van je neus of terugkeren uit een openbare ruimte. Als je je handen niet meteen kunt wassen, gebruik dan hand desinfecterend middel met minstens 60% alcohol. Hoewel het moeilijk kan zijn om weerstand te bieden, moet je jouw gezicht tussen de handwasbeurten niet aanraken.

  1. Desinfecteer jouw gereedschappen regelmatig

Reinig de gereedschappen aan het einde van de dag met een milde zeep en water om vuil en vet te verwijderen voordat je ze desinfecteert.

 

Over de auteur

admin administrator